ELÄINKOMMUNIKAATIO, MITÄ SE ON?

Kyseessä on yksinkertaisesti eräänlainen kieli. Aivan kuten me opettelemme koulussa puhumaan englantia, me voimme opetella puhumaan eläinten kanssa.

Eläimet eivät puhu sanoilla suoranaisesti, mutta ne lähettävät erilaisia tuntemuksia, joita ihminen voi tulkita sanoina tai kuvina. Jos eläin on sairas tai kivulias, saattaa ihminen hyvinkin selvästi tuntea kipua itsessään "samassa" kohdassa.

Eläimet vaistoavat hyvin herkästi ihmisen ajatuksia ja tuntemuksia, riippuen miten intensiivisesti ne kohdistuvat eläimeen itseensä. Näin ollen ihminen voi lähettää viestejä eläimelle, tuntemuksina tai ajatuksina. Jos olet esimerkiksi lähtemässä kotoa ja eläin tuntee eroahdistusta, voit lähettää sille mielikuvan siitä kuinka palaat kotiin. Eläin ymmärtää, että et ole jättämässä sitä vaan tulet sen luokse takaisin.

Oikeastaan moni pitää eläinkommunikointia melko outona juttuna, tai ei ainakaan usko että siinä voisi olla jotain perää. Loppujen lopuksi kyse on vain ihmisen intuitiivisesta tuntemisesta, jota jokainen tekee elämässä jatkuvasti muutenkin. Selittämättömiä asioita tapahtuu meille kaikille. Mistä tiesin, että lapseni on sairas, vaikka olin itse työpaikalla? Miten osasinkaan soittaa kotiin juuri kun siellä oli hätä, vaikka olin Kreikassa lomalla? Mistä tiesit soittaa minulle, kun juuri eilen sinua oikein kovasti ajattelin? Nämä ovat yleisimpiä tilanteita, joita ihminen kohtaa. Eläimet eivät ole poikkeus millään tavalla. Olet varmasti kuullut jonkun sanovan tai tuuminut itse, että ”tuo koira varmasti lukee ajatuksiani”? Näinhän se on.

Eläin tulkitsee meidän kehomme kieltä, kuuntelee puhettamme sekä tuntee intensiivisimpiä ajatuksiamme. Monesti ihminen kysyykin miksi ei voi itse saada viestejä eläimeltä. Tämä johtuu ainoastaan siitä, että päämme on aivan liian täynnä kaikkea jokapäiväistä. Ihminen ajattelee n. 60000 ajatusta päivässä ja useimmiten, kun eläin koettaa jotain sanoa, ovat ”linjat varattu”.

Kommunikointi kyky on aivan jokaisella ihmisellä, kunhan se vain aktivoidaan käyttöön. Sitä voi harjoitella ja se on todella hauskaa. Voit tehdä testin vaikkapa oman koirasi kanssa, istu sohvalla ja katso tv:tä, mutta samalla ajattele intensiivisesti makkaraa jääkaapissa. Koiralla alkaa kuola valua ja kohta hän jo onkin jääkaapilla odottamassa sinua. Näin yksinkertaista se on. Välimatkalla ei ole myöskään merkitystä, kun kommunikointiin harjaantuu, voit hyvin ottaa yhteyttä eläimeen mihin kellonaikaan tahansa ja minne paikkakunnalle tahansa.

Kommunikointi auttaa ihmistä ymmärtämään eläintä paremmin. On tärkeää ymmärtää, että eläimelläkin on tunteet. Eläin ei kuitenkaan puhu ihmisen kieltä, siksi ei ole väliä vaikka suomenkielinen kommunikoija ottaisi yhteyttä ranskankieliseen koiraan. Kommunikoija ottaa vastaan tuntemuksia, mielikuvia ja myös ajatuksia, jotka sitten puetaan sanoiksi, joka tietysti kuulostaa siltä kuin eläin puhuisi samaa kieltä. kommunikoija on tulkki ihmisen ja eläimen välissä.

Kommunikoinnilla voidaan auttaa monissa ongelmatilanteissa. Ongelma ei heti kuitenkaan välttämättä poistu, mutta saadaan selville syy, mistä jokin asia johtuu. Eläimelle opetetaan asia käytännössä niin, että hän ymmärtää mistä on kyse. Kommunikointi on oivallinen tapa välittää eläimen viesti ihmiselle, joka monesti itse omalla kehonkielellään tai puheellaan välittää eläimelle jostain asiasta ristiriitaista viestiä, näin saadaan väärinkäsityksiä korjattua. Ihminen yleensä välittää viestiä eläimelle jatkuvasti jollain tavalla. Pitää olla tarkka siitä mitä puhuu tai sanoo, koska eläin ymmärtää todella paljon.

Useimmiten kommunikointi on viestiä eläimeltä ihmiselle. Kommunikoija voi toki välittää ihmisen viestin myös eläimelle, mutta eläin on jo todennäköisesti viestin saanut, jos olet asiasi hänelle kertonut. Yleensä eläimelle halutaan välittää rakkautta ja rakkaus on asia mikä myös välittyy ihmiselle eläimeltä. Kommunikointi voi myös lohduttaa rakkaan eläimensä menettänyttä ihmistä tai ihmistä jonka eläinystävä on sairas tai muuten ehkä vanhuuden vuoksi poistumassa maallisesta kehostaan.

Kaikki mitä universumissa on, on energiaa, kaikki värähtelee ja tämä on todettu tieteellisestikin. Myös ajatukset ja tunteet ovat energiaa, joka värähtelee. Aivan kuin voimme läheistemme energioita aistia, ovatpa ne positiivisia tai negatiivisia, niin voimme aistia myös eläinten tuntemuksia ja ajatuksia. Jos eläinkunta saisi välittää ihmiselle yhden viestin olisi se tämä: ”Rakastakaa itseänne niin kuin me rakastamme teitä, pyyteettömästi!”

 
ESIMERKKEJÄ

Yleensä aina kerron muutaman tositarinan opettajani Carol Gurneyn kommunikoinneista...Carol on tehnyt tätä työtä 17 vuotta ja on yksi Amerikan tunnetuimmista eläinkommunikoijista. Hänen sivuilleen löytyy myös linkki linkit osiosta.


 
Surullinen hevonen

Carol oli pyydetty eräälle hevostilalle katsomaan yhtä hevosista, joka oli hyvin hermostunut ja seisoi paikallaan lihakset hyvin jännittyneenä. (Yleensä eläinkommunikoija on viimeinen oljenkorsi, kun mikään muu ei enää auta, ollaan valmiita käyttämään myös valtavirrasta poikkeavia keinoja)
Kyseinen hevonen oli ollut tilalla jo jonkin aikaa eikä sen tilassa oltu havaittu suurempaa muutosta parempaan. Carolin keskusteltua hevosen kanssa kävi ilmi, että se ei voi nukkua. Se sanoi odottavansa teurasautoa ja aina kun se kuuli tallin pihalta auton äänen se joutui lähes paniikkiin. Kävi ilmi, että hevonen oli ostettu perheeltä, joka ei ollut sitä enää voinut pitää ja he olivat sanoneet, että se joutuu teuraaksi. Sillä seurauksella, että hevonen odotti ja odotti, että auto tulee ja vie sen pois, eikä se sen takia voinut nukkua. Carol kertoi hevoselle, että se on nyt uudessa kodissa ja saa jäädä sinne ja hetken kuluttua tästä koko tallin henkilökunta todisti kuinka hevonen kävi makaamaan ja rentoutui ja nukahti. Kaikki tämä vain sen takia, että ihminen ei ollut ymmärtänyt puhuessaan teuraaksi joutumisesta, että hevonen ymmärsi ja painoi kaiken mieleensä.

 
Peppi talon vahti

Toinen hyvä esimerkki on omasta Peppi koirastamme, jonka kanssa Carol kommunikoi matkalla Kurikasta Helsinkiin. Peppi istui koko matkan Carolin jalkojen juuressa autossa ja siinä he sitten kävivät hyvin mielenkiintoisen keskustelun. Pepillä on ollut ongelmana se ettei se meinaa lähteä ulos muiden kuin omien ihmisten kanssa ja se halusi kertoa tästä vaikka emme edes olleet mitään kysyneet. Peppi kertoi Carolille, että minä olen antanut sille tehtäväksi vahtia taloa ja se tekee sen niin tunnollisesti ettei se halua jättää hommaansa hetkeksikään. Loistava esimerkki siitä miten ihminen voi ajattelemattaan aiheuttaa esim. koiralle "stressiä". Olin ajatellut, että on hyvä kun koirilla on joku tehtävä. Hannes vain hengailee ja Aku vahtii laumaa ja Peppi taloa. Näin minä heille sanoin aina töihin lähtiessäni, sillä seurauksella, että Peppi vahti taloa aina viimeiseen saakka. No, suurta vahinkoa ei tässä tullut, kun korjasin asian ja lähetin sille mielessäni kuvan siitä, että kun joku muu päivän aikana tulee päästämään heidät pissille, hän voi huoletta lähteä ulos muiden kanssa. Kuva on yksinkertainen, ajattelen Peppiä menemässä muiden kanssa ovesta ulos ja samalla ajattelen henkilöä, joka heidät ulos päästää.Tällaiset tapaukset luovat itselle aina uskoa asiaan ja toisaalta todistavat sitä, että omien eläinten kanssa on vaikeampi kommunikoida kuin vieraiden.
 
Carolin kurssilla Kurikassa

Carol Gurney piti kaksipäiväisen kommunikointikurssin Kurikassa, Big Mamas Ranchilla. Kuvassa Carol, Maikku, Cessi ja Nina.